LOGO_Fhh
525

Femø Beboerforening (FBF) har siden 1/10 2019 arbejdet på at få forpagtet Havnehøkeren ud til en ny købmand. Efter at have været i kontakt med 10 forskellige ansøgere, som alle endte med at sige nej tak, måtte FBF erkende, at det måtte gribes anderledes an, og pasningen af butikken baseres på delvis frivillig arbejdskraft.

I december 2020 blev der lavet en uforpligtende undersøgelse for at få indtryk af, om der ville være opbakning til en model med andelstilskud og frivillig arbejdskraft. Der kom så mange positive tilbagemeldinger, at beslutningen om at arbejde videre på at få genåbnet Havnehøkeren var ganske let.

Det blev hurtigt afklaret, at en Andelsforening bedst vil passe til den valgte driftsform. Medlemmerne får mulighed for direkte indflydelse, og der bliver en tydelig opdeling mellem Andelsforeningen, som skal stå for driften af Havnehøkeren og FBF, som ejer Det Gule Magasin med inventar.

Femø-Havnehøker åbnede som andelsbutik søndag den 28. marts 2021.

Besøg butikkens hjemmeside….

Tilskud til “Grøn butik i Det Gule Magasin”

FBF har i støtte fra Erhvervsstyrelsen/Østøtte og fra LAG Småøerne fået 230.000 kr. i tilskud til at skabe “Grøn butik i Det Gule Magasin”.

FBF har desuden modtaget støtte fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Europa investerer i landdistrikterne.

Bestyrelsen

Formand: Inge-Lise Bisted

Kasserer: Ole Bryde Jensen

Sekretær: Karina Bøgelund Jensen

Medlem:   Søren Rommelhoff

Medlem:   Sten Bang

Medlem:   John Larsen

FBF’s repræsentant i bestyrelsen:  Marie Jakobsen
Kontakt:  fhh@femo.dk

Ved at tegne et andelsbevis støtter du driften af det kulturelle og sociale samlingsted som en dagligvarebutik udgør på en lille ø; som stedet for tilfældige møder og den fælles fortælling som er med til at binde fællesskabet sammen.

Andelsbeviset kan tegnes ved at kontakte foreningens sekretær eller ved at benytte tegningsformularen som du finder her….