Coronavirus / COVID-19 og Femø

Sidste nyt fra Sundhedstyrelsen : Klik her

Følg også med på Facebook Femø og FBF. 
Har du brug for hjælp med indkøb eller andet kan du lave et opslag der.
Du kan også kontakte Inge-Lise Bisted på 21 92 02 76 eller bistedjacobsen@gmail.com

Mere info om virus og forholdsregler :

Femølægen
Lolland Kommune
Myndighederne

Nedenfor har vi samlet alt information vi har om Coronavirus / COVID-19
i forhold til Femø.

​Kære alle

​Så er både Femø Jazz og Kvindelejren 2020 desværre officielt aflyst på grund af corona-krisen. Femø må i år undvære sommerens to store, pragtfulde, traditionelle arrangementer på øen. Begge kommer stærkt igen i 2021!
Herunder pressemeddelelse fra Femø Jazz og nyhedsbrev fra Kvindelejren:

Sommeren 2020 kommer til at gå over i historien. Ikke på grund af en EM-slutrunde i København, en uforglemmelig rejse til udlandet – eller endnu en fantastisk festival på Femø. Nej, vi kommer til at huske sommeren 2020, fordi coronavirus er en ubuden gæst, alle store arrangementer er aflyst, og vi skal blive i Danmark. Sammen, men på afstand.

Femø Jazz Festival 2020 er desværre aflyst. Det havde de fleste af jer nok luret. Men vi var jo nogle, der håbede til det sidste, for det er næsten ikke til at bære, at vores elskede festival ikke skal afholdes i år. Men med en forlængelse af forsamlingsforbuddet på 10 personer frem til den 8. juni, og herefter – måske – en lempelse, så 30-50 personer kan forsamles, er der langt til de 1.000 gæster, frivillige og musikere, vi plejer at være forsamlet på strandengen omkring første weekend i august.

Coronakrisen har medført en økonomisk krise, og Femø Jazz Festival går ikke fri. Vi er en festival, der baserer sig på frivillig arbejdskraft og venlige udlejere af festivalarealet. Økonomisk er vi ingen pengemaskine, og vores mål er hvert år at tjene nok til, at festivalen løber rundt, og vi kan betale vores regninger. Til musikerne, leverandører af øl, telt- og toiletudlejning, faste udgifter osv. De penge, vi i år har tjent på billetsalg, har vi brugt på at betale regninger, moms og faste udgifter, som vi har gjort alle andre år.

Vi har i bestyrelsen besluttet at give jer gæster, der har købt billetter til Femø Jazz Festival 2020, tre valgmuligheder. Du skal kontakte os og fortælle, hvilken mulighed du vælger.

1. Doner din billet. Vi er jo bare en lille festival. Men hvilken festival! Femø Jazz Festival er hygge, god musik, dejlige gensyn, smukke kornmarker, skønne badestrande, iskolde fadøl, nat jam, Street Parade, tradition, fornyelse, kærlighed. Hvis du vælger at donere din billet, er du med til at sikre, at Femø Jazz Festival kan bestå, og at vi kan blive ved med at booke dygtige musikere. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det vil være en meget stor hjælp for os, hvis du vælger at donere din billet.

2. Gem din billet til 2021. Femø Jazz Festival 2021 afholdes i uge 30 fra tirsdag den 27. juli til søndag den 1. august, så sæt kryds i kalenderen! Vi vil arbejde på (men kan ikke garantere), at programmet ligner det fra i år. Hvis du har en billet til 2020, vil den også gælde til 2021.

3. Få pengene tilbage. Hvis du ikke har mulighed for at donere din billet eller deltage næste år, kan du få pengene tilbage. Vi har ikke pengene på stående fod, men vi vil selvfølgelig gøre alt for at skaffe dem. Vi er i gang med at afsøge mulighederne i diverse hjælpepakker. Det er en kompleks affære, så vi kan ikke garantere, at refunderingen vil ske lige med det samme. Vi må bede om jeres tålmodighed.

I alle tilfælde skal du sende en mail til femoejazz2021@femoejazz.dk, hvor du skriver, om du vil donere, gemme eller refundere din billet. Samtidig skal du oplyse: fulde navn, billetnummer, hvor du har købt billetten, og hvad du har betalt for den.

Vi skal bede jer om at sende en mail til os senest den 15. juni 2020.

Vi glæder os til, at den frygtelige virus er slået til plukfisk, og vi igen kan mødes i festligt lag på Femø.

Pas på jer selv og hinanden.

Venlig hilsen

Grethe, Søren, Mickey, Asger, Torben, Jørgen og Laura

Bestyrelsen for Foreningen Femø Jazz

D. 12. maj 2020


Venlig hilsen
Laura Bisted Jacobsen
Journalist og kommunikatør
Mobil: 31220534

Kvindelejren 2020 aflyses pga. Covid-19

Kvindelejren 2020 er aflyst. Ligeledes er Kvindelejrens jubilæumsfejring udskudt og afholdes i 2021.

Udpluk fra nyhedsbrevet, læs mere på kvindelejren.dk:

Efter grundige overvejelser har sekretariatet besluttet, at sommerens lejr aflyses. Vi har vendt og drejet alle regler og diskuteret et utal af mulige scenarier. Det er dog sekretariatets endelige vurdering, at vi ikke kan gennemføre sommerens lejr med de regler og restriktioner, der er pålagt os på nuværende tidspunkt.

Det har været en meget svær beslutning, for vi ved, hvor meget Femø-fællesskabet betyder for os alle sammen. Kvindelejren er et sted, vi kommer og kommer tilbage til. Det er et sted, hvor vi lader op til resten af året. Det er et sted, hvor vi møder vores venner, nye venner, vores kærlighed og vores søstre. (…)

Pas godt på jer selv og jeres kære derude.

Forårshilsener fra sekretariatet.

Femø Beboerforening har fuld forståelse for beslutningerne, corona-krisen er ikke sådan at hamle op med. Vi må alle gøre, hvad vi kan, for at sommeren 2020 alligevel bliver god og hyggelig.

 

Venlig hilsen

 

Femø Beboerforening

Ulrik Andreasen og Inge-Lise Bisted

Corona nyt fra FBF
Opdateret 23-04-2020

Færgefart:
Efter aktiv indsats fra jeres Ø-kontakter i forhold til Lolland Færgefart – og i samarbejde med de andre øer, er der nu åbnet for bestillingsafgange Femø-Kragenæs midt på visse dage. “Corona-fartplanen” fortsætter – med disse ændringer frem til 10. maj 2020.
Corona, generalforsamling og “store forsamlinger”:
Mange af jer har sikkert hørt/set  nyheden fra regeringen om – måske – at definere store forsamlinger som mere end 500 mennesker fra 10. maj 2020.
Det kan – måske – betyde, at der – måske – kan blive jazz-festival i en eller anden form. Jazzens bestyrelse er i gang med at finde deres ben i forhold til en noget svævende og usikker situation om grundlaget for en festival.
Regeringens udmelding om store forsamlinger kan også vise sig at få betydning for vores udskudte generalforsamling 17. maj 2020 kl. 13:00 på Femø Kro. Mod hidtidig forventning, ser det nu ud til, at generalforsamlingen – måske – kan holdes 17. maj 2020.
Vi skal nok sørge for, at svar på de mange “måske-er” bliver meldt ud til jer, så snart vi ved noget sikkert om muligheder og beslutninger.

Med venlig hilsen

Ulrik Andreasen

Femø Beboerforening

Kragenæs Skibsproviantering

Varetur – varetur – varetur

Vi kører varer ud på Femø fredag men i de her Corona tider udvider vi så vi også kører om TIRSDAGEN på Femø.

Første gang vil være tirsdag d. 24/3 og vil forsætte indtil situationen er normal igen.

Varebestilling på tlf 51720005 / 40256159 eller mail rene@k-s4943.dk

Vh Kragenæs Skibsproviantering.

Orientering fra Femø beboerforening :

 

Femø i coronakrisens tid

 

Meget er vendt på hovedet for tiden. Vi skal holde sammen ved at holde afstand og blive mest muligt hjemme.
Her kommer en række Femø nyheder, som alle er præget af coronakrisen.

 

Orientering fra lægen.
​Niels Svensson meddeler, at ingen på Femø endnu er sendt til test for Covid-19, da ingen har haft symptomer, der efter de nugældende regler kræver test.

 

Orientering fra Lolland Færgefart – Reduceret fartplan.
Som varslet er der en reduceret fartplan på trapperne. Den træder i kraft først i næste uge, om det bliver søndag, mandag eller tirsdag er ikke helt afgjort endnu. Det bliver samme sejlplan alle syv dage.
En reduceret sejlplan er ikke for at spare, men for at besætninger kan arbejde flere døgn i træk og få nok hviletid. Der vil blive arbejdet i faste hold for at mindske risikoen for smitte mellem holdene. Der arbejdes om bord efter sundhedsstyrelsens anvisninger.
Opstår der særlige transportbehov, som ikke kan dækkes inden for planens rammer, må man kontakte færgeledelsen.

 

Varetur fra Kragenæs Skibsproviantering
Det er på sin vis lidt held i uheld, at vi pt. ikke har nogen købmand eller andre samlingssteder på øen med øget smitterisiko. Til gengæld fungerer det fint med levering af varer fra Kragenæs. I fredags var der 25 husstande, der fik leveret varer. Rene Hansen har besluttet i denne periode at tilbyde levering både tirsdag og fredag. Se opslag længere nede på siden.

 

Benzin til græsslåmaskinen
Det er forår og græsset skal slås. For at undgå at skulle behøve at tage af sted for at købe benzin, sælger Ole Andersen, Sønderby Smedje i denne perode benzin. Medbring venligst selv dunk.

 

Orientering fra menighedsrådet   

Menighedsrådsmødet den 1. april kl. 10.30 i Præstegården er aflyst indtil videre, på grund af coronavirus.
Når ny dato foreligger, vil datoen blive offentliggjort på tavlerne ca. en uge i forvejen.

Pas godt på jer selv.

Venlig hilsen Lis

Femø Menighedsråd

 

Orientering fra Femø Kro

Som alle måske ved, så er sildebord skærtorsdag aflyst. Vi satser i stedet på at lave take-away mad i påskedagene til fastboende og sommerhusgæster. Vi tænker, at lave følgende: Durumrulle med kylling Blæksprutteringe m/hvidløgsdressing Tapas-anretning ½ grillkylling med store pommes frites og remoulade Hvis der er behov og efterspørgsel kan vi evt. udvide med flere ting. Det endelige madprogram kommer senere. Vi modtager gerne bestilling i god tid på tlf. 54715009 eller femoe@femoekro.dk.
NB : Det er tilladt at komme ind på kroen og hente maden ifølge myndighederne.
Mvh. Femø Kro

Udsættelse af FBF generalforsamling:

Vi flytter mødet fra 11.april 2020 foreløbig til 17. maj 2020 kl. 13 på Femø Kro.

Må man tage i sommerhus på Femø?

Ud fra statsministerens sidste udmeldinger er der opstået usikkerhed over hele landet, om man må tage i sommerhus i påsken, som mange jo plejer. Med mindre andet bliver bestemt af myndighederne, er det vores holdning, at hvis man bliver i sin bil på færgen, bliver i sit sommerhus og holder afstand, når man går tur og møder nogle, kan man godt tage til Femø og være “hjemme i sit fritidshus” uden risiko for at blive smittebærer.

 

Hold kontakt på afstand

Det er vores indtryk, at femøboerne klarer situationen godt. Mange af os er jo i risikogruppen på grund af alder og måske også sygdom. Eftersom vi ikke kan mødes, som vi plejer, er der god brug for telefon og digitale midler. Vi er ved at udarbejde en telefonliste over fastboende til uddeling. Hvis du ikke ønsker at stå på listen, så sig det til Birte Harritsø (20344360). Når listen er kommet ud, bedes fejl og mangler ligeledes oplyst til Birte Harritsø (birte-harritsoe@mail.dk).

 

Aflysning:

Lokalhistorisk arkivs arrangement i Præstegården 10. april 2020 er aflyst.

Venlig hilsen

Ulrik Andreasen/Inge-Lise Bisted

Femø Beboerforening.

Femø Pensionistforening.

På baggrund af situationen omkring beskyttelse af borgerne mod smitte af Coronavirus,
har bestyrelsen besluttet at aflyse følgende arrangementer:

Damernes Butik i Præstegården den 22. april 2020.
Forårsafslutningen i Præstegården den 29. april 2020.
Sommerudflugt med bus den 3. juni 2020.

Bestyrelsen

Femø Lægen :

Kære alle, Som følge af de retningslinjer der er udstukket af Sundhedsstyrelsen og Statsministeren, lukker den åbne konsultation på Femø indtil videre.
Den officielle udmelding er, at praktiserende læger kun skal behandle akutte patienter.
Det vil sige, at man f.eks. ikke må komme og sætte sig i venteværelser for at få målt sit blodtryk.

Al kontakt skal starte telefonisk.

Det er specielt vigtigt, hvis man har åndenød, feber, hoste, halssmerter eller vejrtrækningsbesvær.
I de tilfælde kan man tillige ringe udenfor åbningstiden.
Telefonkonsultation og medicinbestilling er stadig mellem kl. 8 og 9.

Hvis man er småsløj med lidt feber og hoste er anbefalingen nu, at man bliver hjemme i sin seng til
man er rask, husker god håndhygiejne og så vidt muligt undgår at hoste på andre. Man skal ikke testes.
Se i øvrigt nærmere her: https://politi.dk/corona Som foreløbig giver de bedste svar.
Og på min hjemmeside: http://www.femoelaegen.dk/aktuelt/
Niels Svensson, Ø-læge, Femø.
Tlf. 5471 5005

Færgen :

information til rejsende til Askø/Lille-ø, Fejø og Femø

Vi skal passe på vores ældre øboer, medarbejdere og besætningerne i Lolland Færgefart.

Smitte med Coronavirus skal begrænses mest muligt og derfor opfordrer Lolland Færgefart rejsende uden uopsætteligt ærinde til øerne at udsætte deres besøg indtil der foreligger en nærmere afklaring ift. Coronavirus. dette gælder fra fredag den 13. marts og foreløbig til den 30. marts.

Vi  sejler primært med øboer, pendlere til øerne, hjemmepleje,  brand og redning, erhverv, som skal have fødevarer videre ud i landet. Håndværkere som har et akut ærinde på øerne eller har en konkret aftale med Lolland Færgefart om ærindet på øen er også i den primære målgruppe.

Øboer kan rejse frit frem og tilbage mod forvisning af øbo-kort. Kortet skal vises og ikke gives til besætningen.

Erhverv på øerne, som skal sende fødevarer videre ud i landet skal oprettes som kontokunder og vil blive billetteret denne vej, det samme gælder for håndværkere med akut behov til øerne.

Om bord på færgerne opfordres alle til blive i deres biler.  Passagerer som opholder sig i salonerne må kun anvende hvert andet sæde samt undgå kontakt med øvrige passagerer samt besætningerne om bord på færgerne.

Billethuset lukker for at mindske kontakterne og muligheden for smitte mellem passagererne, og tilsvarende skal der ikke være nær kontakt med personalet om bord.

Følg med i udviklingen på lolland færgefart

Kirke / menighedsråd :

Aflysninger Sangeftermiddag og Gudstjeneste.

Som følge af situationen vedr. Coronavirus/covid-19 aflyses sangeftermiddagen den 20. marts kl. 14.00 i Præstegården.

Ligeledes aflyses gudstjenesten den 22. marts kl. 13.00.

Aflysningerne er en beslutning taget af Kirkeministeriet den 12. marts 2020

I beslutningen står bl.a.

Regeringen har besluttet, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Som følge heraf er alle gudstjenester derfor aflyst, indtil videre i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Samtidig er det af stor betydning, at vi giver mulighed for forkyndelse af evangelium, håb og trøst til landets borgere i en krisetid. Alle folkekirkens sognepræster, sygehuspræster og andre præster vil fortsat være tilgængelige for mennesker, der har brug for det. Vi har desuden tilknyttet ekstra præster til Sjælesorg på nettet, som er folkekirkens eksisterende tilbud om en fortrolig samtale med en præst på internettet.

 

Med venlig hilsen Lis

Femø Menighedsrådet.