Salgsteder

På Femø er der muligheder for at gøre en god handel.
Se hvad vi kan byde på her under.

Høkeren - Det gule magasin

En gammel ø skal have en gammel købmand, i en gammel bygning, som svarer til alt den nostalgi, der er her på Femø. Her i Det Gule Magasin, har Lisa og jeg indrettet en købmandsbutik, med reoler og maskiner  m.v., der  relaterer til, hvordan en købmandsbutik så ud i tidsperioden 1950 til 60. Ligesom dengang kan man hos os få malet sin kaffe på en original kaffemølle fra dengang, samt få vejet sine grøntsager på en vægt, fra samme tidsperiode, som selvfølgelig står på en original købmands disk fra Præstø, som blev bygget i 1890. Et gammelt almue bord  fra 1780 danner rammen om vores kaffe og vin afdeling, så alt i alt i vores gamle lokaler, som egentlig var bygget som frømagasin i 1892, kan man hos os opleve den gammel købmand, som det var engang. Det betyder dog ikke, at at vi har et vareudvalg som dengang, nej der er vi fulgt med tiden, og kan I  dag tilbyde jer følgende: En komplet dagligvare butik med et bredt varesortiment, som dækker det daglige behov i en moderne husholdning.

En velassorteret frostafdeling med diverse frostvarer inden for grøntsager, kød, fjerkræ, is, m.v. En velassorteret slagterafdeling, med mange former  for slagtervarer, så som hakket kød, skært kød, stege, pølser, m.v. En velassorteret køleafdeling, med et bredt varesortiment  indenfor mælkeprodukter, salater, pålæg, m.v. En grøntafdeling, med årstidens grøntsager i både almindelige og økologiske produkter En bagerafdeling, med friskbagt brød, samt morgenbrød, dog kun morgenbrød i vinterperioden imod bestilling Et bredt udvalg indenfor øl, vin, spiritus og tobak samt diverse apotekervarer i håndkøb, samt udlevering af receptmedicin onsdage og fredage. Vi håber, at I har fået lyst til at opleve tiden fra dengang farfar var ung. Lisa og jeg glæder os i hvert fald til at tage imod  jer her i Det Gule  Magasin “Høkeren” , og er sikre på, at I vil få en god oplevelse både af os og af Femø

Med venlig hilsen Lisa og Carsten Det Gule  Magasin “Høkeren” Telefon 22468836

Café D’okay, shop og café

I 2018 fik vi gang i vores nyåbnede shop i sommersæsonen. Her kunne man få lækkerier som Hansen is, sjove seværdigheder og skønne kjoler. Shoppen åbner igen i sommersæsonen. Vi satser vildt på også at åbne café i år. Det glæder vi os til. Vi tror nemlig, at jo flere oplevelser vi kan tilbyde vores sommergæster på Femø, des gladere vil gæsterne tage fra øen og udbrede kendskabet om det gode liv på Femø.

Åbningstider fra torsdag til søndag fra 10-17.

Kig også på Facebook siden ”D’okay Femø”. Tlf. 6066 5879

Mange hilsener og på gensyn

Bo & Sussie

Café D’okay, shop og café

Kirkehældevej 26

Kinnerupgård - Loppemarked og åben have

Laden er fyldt med “lopper”, og vi har 6000 m2 med mange forskellige blomster og træer. Vi har Danmarks største hyldebærbusk – det påstår vi i hvert fald. Vores mandeltræ havde i 2018 ca. 400 frugter, kiwitræet blomstrede, men der kom ingen frugter. Til gengæld kommer der masser af frugter på kvædetræerne. Og naturligvis har vi også både æbler og pærer, blommer og kirsebær. Der er terrasser med borde og bænke til fri afbenyttelse, der er ingen servering. Man må gerne sludre med vores fritgående høns. Hunde skal være i snor. Ved gadekæret står skulpturen “Los, ræv og urhane” af Holger P. Wederkinch, som blev født på gården i 1886. Loppemarkedet holder åbent fra påske-september. Hvis flaget er ude, har vi åbent. Haven er åben hele året.

Kontakt Preben Hansen og Kirsten Kinnerup 2084 2972

kinnerupgaard.ph@gmail.com

Femø Æblemost

Mosten er fremstillet af usprøjtede æbler. De mange forskellige sorter af æbler er høstet i flere af Femøs gamle haver.

Femø Æblemost kan købes året rundt på Femø Kro og i boden ved Fasangården, Kalvemosevej 38.

Fasangården ligger naturskønt lige ved sommerhusudstykningen. Det er en gammel, fint restaureret gård med en nyindrettet lejlighed i en af udbygningerne. Fasangården er det eneste økologiske jordbrug på Femø – indtil videre. Her eksperimenteres med dyrkning af vin og grøntsager.

I sommersæsonen kan man også købe Femø Æblemost hos Café D’Okay og i boder rundt omkring på øen.

 

Venlig hilsen

Syss Dueholm

4085 7275 – mulighed for Mobilepay

Femø Design

I det lille sølvsmykkeværksted i Klubhuset, Damstrædet 26, kan du med vejledning af Lis og Jørgen Larsen, Femø Design, lave dit eget sølvsmykke, sølvring m.m.

Værkstedet er åbent tirsdage og torsdage 10-16, fra april til oktober.

Pris pr. time 60,00 kr. + materialer.

Samme sted sælges der sølvsmykker af Femø Design og på havnekontoret kan du købe et lille stenbidersmykke i sølv til støtte for projekt “Stenbideren”, Femøs nye havnehus.

Følg Femø Design på Facebook.

Mange hilsener fra Lis og Jørgen Larsen

Femø Bænken

Femøbænken, som vi kender den, blev skabt i 2009.  Den blev malet og dekoreret af forskellige kunstnere,  hvoreer de blev sat ud på Femø. Her giver den såvel en  kunstnerisk oplevelse, som et sted hvor man kan hvile  sig og nyde Femøs skønne natur.  Efter flere forespørgsler begyndte jeg at lave bænkene  med salg for øje i en lettere udgave. Salget er gået så  godt, at jeg  for at indfri ønskerne nu har lavet flere modeller at vælge imellem.  Bænkene koster fra 300 kr.  l 1.600 kr.
Leveres  også  usamlet med samlemærker ‐ nem at transportere!
Arne Andersen  Askhavnvej 77  Nørreby, Femø  4930 Maribo  Tlf.: 2064 7607  e‐mail:   arnefemoe@live.dk

Heidi Nûbling

Sus P

I “Huset ved vejen” på Præstevangen 26 udstiller og sælger Sus P sin fine keramik.

Onkel Anders Antik

Den gamle købmandsgård beliggende på Askhavnsvej 74 er et sandt slaraffenland for samlere af ting og sager med sjæl og charme

Åbent efter aftale og når det lille flag er sat ud foran butikken